Kapcsolat

Tel:
+36/30-492-6992

E-mail: info@penzugyitanacsadodebrecen.hu

Ingyenes visszahívást kér?
Klikkeljen ide!

Rólunk mondták

„Balesetem után átvették a biztosításaim teljes ügyintézését és lábadozásom alatt több mint 60 ezer forinthoz segítettek hozzájutni amelyet a biztosítók térítettek nekem. Ezúton is köszönöm.”

Puskás Zoltánné
ápolónő

 


"Tetszett a szolgáltatás, mert a tanácsadók naprakészek voltak, teljes mértékben az én érdekeimet helyezték előtérbe. A lehető legjobb megoldást ajánlották gyorsan, hatékonyan. Ügyfélközpontúak.”

Rádi Attila
Kereskedelmi képviselő

 


„Hasznos információkat kaptam, gyorsan hatékonyan intézték az ügyem, nem kellett sorban állnom, mégsem voltak tolakodóak, hagytak időt, hogy átgondoljam.”

Nagy Anita
Könyvtáros és művelődésszervező

 

Energetikai tanúsítvány

2012. január 1-től az épületek energetikai jellemzőinek tanúsításáról szóló 176/2008. (VI. 30.) Korm. rendelet értelmében energetikai tanúsítványt kell készíttetni az alábbi esetekben:

•   ingatlanok használatba vételi engedélyéhez,

•   meglévő lakás, vagy ház eladásakor, az átíráshoz,

•   az egy évnél hosszabb bérbeadáskor,

•   és az 1000 m2-nél nagyobb alapterületű hatósági-, állami tulajdonú épületeknél.

A Korm.rendeletben meghatározott 50 m2 alatti határ (melyre nem kell energetikai tanúsítvány készíttetni) csak komplett épületre vonatkozik. Amennyiben társasházi lakásról van szó, 50 m2 alatt is szükséges az energetikai tanúsítványt elkészíttetni!

 

2013. január 9-től az adásvételi szerződésnek tartalmaznia kell a hitelesített tanúsítvány azonosító kódját és a Vevő vagy Bérlő nyilatkozatát arról, hogy az azonosító kód szerinti tanúsítványt vagy annak másolatát az Eladótól vagy a Bérbeadótól átvette.

A tanúsítvány végszámaiból és besorolásából kiderül, hogy egy épület mennyi energiát fogyaszt, azaz mennyi lesz a rezsije. A besorolást a lenti kép alapján kell megtenni.

 

energiatanusitvany skala

 

Amennyiben Ön

     •      eladja ingatlanát

•      tervezi meghirdetni ingatlanát

•      szeretné megtudni milyen a besorolása az ingatlanának

•      vagy csupán információt szeretne és kíváncsi a lehetőségekre

 

akkor Önnek mindenképp érdemes felvennie velünk a kapcsolatot.

 

Személyre szabott lehetőségek megismeréséhez
kérjen telefonos visszahívást.

A telefonos visszahívás kérése ingyenes
és semmire sem kötelezi Önt!

Név *
Kérem, adja meg a nevét!
Telefonszám *
Kérem, adja meg telefonszámát!

Ha bővebb információra lenne szüksége hívja a +36/30-492-6992-es telefonszámot vagy írjon a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címre!