Kapcsolat

Tel:
+36/30-492-6992

E-mail: info@penzugyitanacsadodebrecen.hu

Ingyenes visszahívást kér?
Klikkeljen ide!

Rólunk mondták

„Balesetem után átvették a biztosításaim teljes ügyintézését és lábadozásom alatt több mint 60 ezer forinthoz segítettek hozzájutni amelyet a biztosítók térítettek nekem. Ezúton is köszönöm.”

Puskás Zoltánné
ápolónő

 


"Tetszett a szolgáltatás, mert a tanácsadók naprakészek voltak, teljes mértékben az én érdekeimet helyezték előtérbe. A lehető legjobb megoldást ajánlották gyorsan, hatékonyan. Ügyfélközpontúak.”

Rádi Attila
Kereskedelmi képviselő

 


„Hasznos információkat kaptam, gyorsan hatékonyan intézték az ügyem, nem kellett sorban állnom, mégsem voltak tolakodóak, hagytak időt, hogy átgondoljam.”

Nagy Anita
Könyvtáros és művelődésszervező

 

A lakástakarék az aduász – Így többszörözd meg a támogatást!

 

A lakás-takarékpénztári megtakarításra járó 30%-os állami támogatás akkor is jó üzlet, ha csak egy szerződésre veszed igénybe, de még jobb, ha a kedvezményt többszörösen ki tudod használni. Mit is jelent ez? Azt, hogy lakásvásárlásra, felújításra, vagy éppen lakáshitel visszafizetésére egyszerre több lakástakarék szerződést is felhasználhatsz, és mindegyikre megkaphatod az állami támogatást! Mutatjuk, hogyan!

 

20170205 ltp

 

 

Legyen szó havi pár ezer, vagy akár több tízezer forintról, amennyiben rendszeres megtakarításaidat lakástakarékban helyezed el, a befizetéseid 30%-ával egyező összegű, de maximum évi 72 000 Ft állami támogatást kapsz. A szerződésenként maximális havi 20 ezer forintos befizetéssel 4 év után (ennyi a minimális megtakarítási idő) 1,2-1,3 millió forintot költhetsz el tetszőleges lakáscélra.

Ha ezt az összeget szeretnéd feltornászni, jó, ha tudod, hogy több lakástakarék szerződést is köthetsz! Mielőtt ennek a részleteit elmagyarázzuk, tisztázzuk az alapokat!

Egy lakástakarék szerződésen két személy létezhet. Az egyik a szerződő, aki megköti a szerződést, a másik pedig a kedvezményezett, aki végül az összegyűjtött pénzt felhasználhatja. A szerződő dönti el, hogy akar kedvezményezettet megjelölni, vagy sem. Ha megjelöl ilyen személyt, akkor az kizárólag valamely közeli hozzátartozója lehet!

Ha a szerződő nem jelöl meg kedvezményezettet, akkor a lakástakarék szerződésen csak a szerződő van egyedül. Ez esetben maga a szerződő költheti el a végén a megtakarítást, azaz ő maga egyben a kedvezményezett is. Az állami támogatást a lakástakarék szerződés kedvezményezettje kapja, és egy időpillanatban egyszerre csak egy szerződésre veheti igénybe.

Bármennyi szerződést köthetsz, és mindegyikre kaphatsz támogatást

Ha havonta 20 ezer forintnál többet tudsz félretenni, több lakástakarékot is köthetsz. Ha minden szerződéseden eltérő a kedvezményezettek személye, mindegyikre járni fog az állami támogatás feltéve, hogy ők aktuálisan nem szerepelnek valaki más lakástakarék szerződésén kedvezményezettként.

A megtakarítás végén a kedvezményezettek döntik el, hogy mire szeretnék a pénzt felhasználni. Dönthetnek úgy, hogy a saját lakásukra, de felajánlhatják a fentebb ábrázolt bármely közeli hozzátartozó lakáscéljára is. Hogy ki fizeti a havi megtakarításokat, az a gyakorlatban mindegy.

Így ha te fizeted az összes szerződést, és a családtagok végül a te lakásodra ajánlják fel az összeget – már pedig ha te fizetted, akkor miért ne tennék –, akkor annyiszor kaphatod meg az évi 72 000 forintos állami támogatást, amennyi hozzátartozód kedvezményezettként be tud ugrani. Plusz 1 a saját szerződésed, amelyen egyedül szerepelhetsz

 

 

Forrás: Bankmonitor.hu 2017-02-05