Kapcsolat

Tel:
+36/30-492-6992

E-mail: info@penzugyitanacsadodebrecen.hu

Ingyenes visszahívást kér?
Klikkeljen ide!

Rólunk mondták

„Balesetem után átvették a biztosításaim teljes ügyintézését és lábadozásom alatt több mint 60 ezer forinthoz segítettek hozzájutni amelyet a biztosítók térítettek nekem. Ezúton is köszönöm.”

Puskás Zoltánné
ápolónő

 


"Tetszett a szolgáltatás, mert a tanácsadók naprakészek voltak, teljes mértékben az én érdekeimet helyezték előtérbe. A lehető legjobb megoldást ajánlották gyorsan, hatékonyan. Ügyfélközpontúak.”

Rádi Attila
Kereskedelmi képviselő

 


„Hasznos információkat kaptam, gyorsan hatékonyan intézték az ügyem, nem kellett sorban állnom, mégsem voltak tolakodóak, hagytak időt, hogy átgondoljam.”

Nagy Anita
Könyvtáros és művelődésszervező

 

Törvényes kiskapu! 20% Adóvisszatérítés a megtakarított pénzünkre, szabad felhasználással

 

 

2014 januárjától egy új törvény lépett életbe. A nyugdíj célra fizetett biztosításokra adókedvezmény igényelhető. Az adókedvezmény összege a tárgyévi befizetett összeg 20 százaléka, de maximum évi 130.000.- Ft. Az adókedvezményt nem fizeti ki az adóhivatal, hanem elutalja a biztosítónak, amely befekteti azt a megtakarítási számlára. Ezzel a működéssel, kiemelkedő hozamot érhetünk el, az államtól kapott támogatásokból is. De mi itt a kiskapu?

1069151 153796288143818 1259571291 n

 

Az adókedvezmény feltétele pedig az, hogy a nyugdíjbiztosítási szerződés futamideje minimum 10 év legyen. Ennél több természetesen lehet, de kevesebb nem. A lejárata a szerződéseknek, a biztosított 65. életéve. Tehát az 55. születésnap előtt van lehetőség elindítani a programot és igénybe venni az állam segítségét. Ettől függetlenül korkedvezményes vagy rokkantsági nyugdíj esetén is felvehető a teljes összeg. Emellett örökölhető is.

A kiskapu ott található, hogy a kiutalás után, a megtakarított összeg szabadon felhasználható. Mivel a biztosított életkorához kötik a megtakarítást, de az adó visszatérítést a szerződő veszi igénybe (aki nem feltétlenül azonos a biztosítottal), lehetőség van arra, hogy másik személy gyűjtögessen, vegye igénybe az adókedvezményt, mint aki a nyugdíjcélt kitűzi.

Egy példával élve: Egyre több ügyfelünk kezd el úgy gyűjtögetni a gyermekeinek, hogy a szülei nevén indít nyugdíjbiztosítást. A nagyszülő a biztosított, aki még nem töltötte be az 55. életévét. A szülő a szerződő, aki igénybe veszi az adókedvezményt. Papíron nyugdíjcélú a termék, de a valóságban a gyermek egyetemi éveire gyűjtenek benne 20% állami támogatással.

Emellett természetesen nem szabad elfelejtenünk a termék létrehozásának a fő célját sem. Az állam egyre kevésbé tud gondoskodni a nyugdíjasokról, mivel fenntarthatatlan a rendszer. Ha nem akarjuk, hogy radikálisan csökkenjen az életszínvonalunk nyugdíjas éveink alatt, el kell kezdenünk gondoskodni magunkról, mivel az állami gondoskodás ideje lejárt.

A nyugdíjbiztosítási termékek költségei az utóbbi egy évben jelentősen csökkentek. Nem szabad elfogadni ez első biztosítási ügynök ajánlatát, mert az ajánlatok között jelentős különbségek lehetnek. Legyen szó akár költségekről, vagy a befektetési eszközalapok teljesítményéről. Érdemes független szakember segítségét kérni, akinél több biztosító ajánlata közül lehet választani.

 

Vaszkó Imre, 2015.06.05